Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici

X

Slide2

Miercuri, 4 octombrie 2017, la Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV), din cadrul Academiei Române, s-a desfășurat un nou workshop de consultare publică în cadrul proiectului ”Starea Națiunii”.

A fost rândul domeniului ”Demografie, piața muncii și calitatea vieții” să fie dezbătut de către membrii echipei de proiect cu reprezentanți ai ICCV: prof. univ. dr. Cătălin Zamfir, director ICCV, prof. univ. dr. Sorin Cace, director adjunct ICCV și prof. univ. dr. Elena Zamfir.

Prof. univ. dr. Cătălin Zamfir a vorbit despre necesitatea unor indicatori care să arate calitatea vieții unei comunități (de exemplu, existența sau nu a canalizării într-o comunitate). De asemenea, a menționat importanța colaborării cu factorul politic / decizional pentru ca proiectul, deși util în elaborarea de politici publice, să aibă consecințele practice așteptate. Iar prof. univ. dr. Sorin Cace a subliniat dificultatea selectării indicatorilor din cadrul proiectului Starea Națiunii ținând cont de experiența ICCV în construirea indicatorilor privind calitatea vieții în România. Prof. univ. dr. Elena Zamfir a scos în evidență importanța utilizării mai multor indicatori pentru a nu trage concluzii pripite pe marginea unui singur indicator.

Membrii echipei de proiect au oferit exemple de date oficiale care arată că situația în România este mult mai bună decât cea vehiculată în spațiul public (vezi indicatorii privind rata vaccinării, împădurirea, rata locurilor de muncă vacante). În acest context, prof. univ. dr. Paul Dobrescu a menționat importanța comunicării publice a indicatorilor.