Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici

X

workshop demonstrativ pentru utilizarea agregatorului online starea natiunii 1 20180501 1843331875

Vineri, 27 aprilie 2018, agregatorul online ”Starea Națiunii” a fost testat pentru prima dată de demnitari şi funcţionari publici din cadrul Secretariatul General al Guvernului, în cadrul unui workshop demonstrativ, organizat la SNSPA. Prin intermediul acestui workshop, echipa proiectului a prezentat, verificat şi validat platforma online, împreună cu viitorii utilizatori ai agregatorului Starea Națiunii, pentru a se asigura că acest instrument de fundamentare a deciziilor și strategiilor este cât mai bine adaptat nevoilor administrației centrale.

Lansat în anul 2016, proiectul strategic „Starea Națiunii – Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice” (SIPOCA 11), finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de către Secretariatul General al Guvernului în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), are ca obiectiv central dezvoltarea unui agregator de date statistice publice, care să releve cele mai sugestive aspecte referitoare la dezvoltarea socio-economică a României.
„Agregatorul de date a parcurs o serie de pași importanți și a crescut treptat, pe măsura eforturilor echipei”, a declarat managerul proiectului, Lelia Oanță, director al Departamentului pentru Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului. „De la stabilirea indicatorilor și a domeniilor, trecând prin consultări cu experți și specialiști din diverse arii de competență, am reușit să ajungem în faza de verificare și validare a instrumentului nostru, motiv pentru care v-am invitat la acest test, care este și un examen pentru toți cei implicați în proiect.”
În cadrul workshop-ului, experţii proiectului au prezentat cinci dintre cele 12 domenii ale Agregatorului: ”Educație și cultură” și ”Cercetare” (prof. univ. dr. Diana Cismaru şi conf. univ. dr. Corina Buzoianu – sociologi, SNSPA),”Dezvoltare economică” și ”Capital financiar” (conf. univ. dr. Florina Pânzaru – expert economist, SNSPA, conf. univ. dr. Cristian Păun – expert macroeconomie, ASE), ”Demografie și piața de muncă” (conf. univ. dr. Valeriu Frunzaru – expert sociolog, SNSPA, Ștefan Trică – expert demografie, INS), fiecare prezentare demonstrativă fiind urmată de o sesiune de întrebări, răspunsuri şi clarificări.
„Odată validat, agregatorul va intra în faza de consolidare, pe măsură ce se va umple de informațiile și datele statistice cu care este alimentat de echipa de proiect. Ne pregătim deja de etapa de formare a unui nucleu de utilizatori din cadrul instituțiilor guvernamentale centrale”, a anunțat Lelia Oanță, managerul de proiect, „și sperăm ca agregatorul să-și demonstreze rapid valoarea și utilitatea în activitatea de zi cu zi a administrației publice din România.“

 

Galerie foto, aici.