Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici

X
Calendar:
Calendarul proiectului
Data:
01.18.2017 11:30 am - 7:30 pm

Descriere

 

 

 

 header

 

 

banner online 

 

Miercuri, 18 ianuarie 2017, Secretariatul General al Guvernului și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează conferinţa naţională "Cum măsurăm dezvoltarea României? Domenii principale, indicatori și provocări metodologice", un eveniment de consultare publică,  având drept scop prezentarea şi validarea sistemului de indicatori pentru măsurarea “stării de sănătate” a României dezvoltat în cadrul proiectului Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice (SIPOCA 11).

În România se resimte nevoia creării unui instrument inovator, care să permită accesul tuturor celor interesați la date statistice relevante pentru fundamentarea deciziilor, a strategiilor și a politicilor publice. Plecând de la această nevoie, Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu SNSPA, au dezvoltat proiectul Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice (SIPOCA 11). Proiectul are ca obiectiv central dezvoltarea unui agregatorul de date statistice publice, care să releve cele mai sugestive aspecte referitoare la dezvoltarea socio-economică a României.  


Prima etapă a proiectului - crearea sistemului de indicatori și a metodologiei de măsurare - se apropie de final. Principalul rezultat al acestei prime etape - sistemul de indicatori și metodologia de măsurare -  are menirea de a constitui baza pentru măsurarea stării socio-economice a României, fiind definitoriul pentru agregatorul online Starea Națiunii. Opt echipe de experți, formate din sociologi, economiști, experți în calitatea vieții, statisticieni, specialiști în politici publice ș.a.au propus indicatori sugestivi grupați în 12 domenii - dintre care două experimentale.

Evenimentul este organizat pentru a permite tuturor factorilor interesați să aibă un rol activ în validarea sistemului de indicatori, fiind un cadru pentru implicarea actorilor relevanți (reprezentanți ai autorităților publice centrale, experți, reprezentanți ai mediului academic etc), pentru schimbul de idei şi pentru dezbaterea diferitelor abordări şi soluţii. În cadrul conferinței se va lucra pe grupuri de lucru, iar concluziile acestora vor fi integrate în forma finală a sistemului de indicatori.

Conferinta se va desfasura la Hotel Marshal Garden (Calea Dorobantilor, nr. 50B, sector 1, Bucuresti), etaj 5, Sala Panoramic.

Agenda conferinţei

Începând cu ora 13.30, se vor desfășura câte două grupuri de lucru în paralel. Contribuțiile dvs. vor fi extrem de importante. Toate întrebările, comentariile și recomandările vor fi notate și încorporate, în măsura relevanței și oportunității, în sistemul de indicatori Starea Națiunii.

Va rugăm să confirmaţi participarea până luni, 16 ianuarie 2017, completând acest formular.

 

footer