Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici

X

Un studiu al Eurostat, publicat anul acesta de Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie), prezintă ponderea deceselor cauzate de boli ale sistemului circulator la nivelul Uniunii Europene. Datele, colectate pentru anul 2014, arată că peste o treime (mai exact 37%) din totalul deceselor înregistrate în UE în anul respectiv s-a datorat unor astfel de boli. Acelaşi raport arată că femeile sunt mai afectate decât bărbaţii, în rândurile celor dintâi înregistrându-se un număr de 994.600 de decese, comparativ cu aproximativ 838.100 de decese consemnate în rândurile bărbaţilor.

IMG graph news item Heart Day

 

Insuficienţa cardiacă se menţine pe primul loc în categoria bolilor cardiace fatale în UE, provocând moartea a peste 623.000 de persoane, pe când accidentul vascular cerebral este responsabil de un număr uşor mai scăzut de decese (aproximativ 422.000).

Conform datelor în discuţie, situaţia este alarmantă în România, unde, în 2014, cel puţin una din două persoane a decedat din cauza bolilor cardiace şi a accidentelor vasculare cerebrale. Procentul îngrijorător de 59% aplicat ţării noastre în acest context este depăşit numai de Bulgaria, unde aproape două treimi (66%) din numărul total de decese se datorează afecţiunilor cardiovasculare. La polul opus se situează Danemarca şi Franţa, ţări în care bolile sistemului circulator s-au dovedit fatale pentru un sfert sau mai puţin din totalul persoanelor decedate.

 

Pentru mai multe informaţii statistice privind „starea de sănătate” a populaţiei României, comparativ cu cea a altor țări din UE, vă invităm să consultaţi site-ul proiectului „Starea Naţiunii” - www.starea-natiunii.ro.